A- A A+
bip tuchola szybka terapia onkologiczna
02
luty
2016
Jedz zdrowo! Cz.2

Nadmierna ilość tłuszczów zwierzęcych w diecie prowadzi do otyłości i chorób rozwijających się na jej podłożu; chorób układu krążenia, cukrzycy typu 2 oraz nowotworów „tłuszczo zależnych” takich jak :rak okrężnicy, odbytnicy, trzustki, piersi, jajnika.

Stwierdza się ,że tłuszcze zwierzęce w pożywieniu mają decydujący wpływ na stężenie cholesterolu w surowicy krwi i automatycznie na rozwój zmian miażdżycowych w naczyniach tętniczych, zwłaszcza wieńcowych. Na zmiany w naczyniach krwionośnych duży wpływ ma cholesterol, spożywanie w nadmiarze sprzyja rozwojowi miażdżycy.

Dla przykładu podajemy zawartość cholesterolu:


   powrót...

Powielanie, kopiowanie , cytowanie treści i inne wykorzystanie jest prawnie zabronione!
Zezwala się na podawanie linku do naszej strony bez kopiowania treści.
Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Dowiedz się więcej TUTAJ [akceptuję - zamknij]